Het Achterste Theaterdoek

Theaterdoek

De achterkant van het theaterdoek wordt het achterdoek genoemd. Gewoonlijk reikt het niet verder dan de rand van het toneel. Het wordt gebruikt om de plaatsen in het orkest aan te duiden en om een persoon aan te duiden die de zaal moet verlaten. Vroeger was het achterste gordijn wit gebleekt, maar tegenwoordig hebben de meeste theaters mauve achterste theaterdoeken.

Het podium van de “Girls Spinners” bevindt zich in de achterwand van de zaal. De acryl achterwand die het spinnerspodium omringt is vrij breed, ongeveer zo groot als een bowlingbaan. Het podium van de spinners lijkt op een vloer die is uitgesleten door een grote kat die op jacht is gegaan naar katten om haar eigen kat te noemen. Sporen van kattenharen, vlooien en vuil blijven op de vloer achter en verbinden de niveaus met elkaar alsof er poppen in beweging zijn, door de vele lagen beton, glas en metaal die het podium van elkaar scheiden.

Terug naar boven

WAT ZIJN EXTRA LEDS? Een aantal flitsende verlichtingssystemen is onlangs ontwikkeld en is populair geworden in de showbusiness. Naast bewegende of roterende lichten maken deze systemen gebruik van Philips soldeervrije dozen om beweging te simuleren en hebben een grote verscheidenheid aan kleuren om metaalachtige schaduwen na te bootsen. Verschillende handen zijn langs een stuk muur naar beneden gegooid, waardoor een muurlamp in beweging flitste om speelgoed of bewegende afbeeldingen op de vloer te onthullen. Verschillende gekleurde lampen hebben afwisselend geflitst en eeuwenlang een golfpatroon getraceerd. Golvende en gegolfde strepen, golven, kortstondige schaduwen, en dergelijke zijn toegevoegd om verbazingwekkende effecten te creëren. Voor het “cross-lighting” effect heeft men een voedingsstrip nodig aan de ringzijde van een Matrix TR20. De Matrix D-255 strip zal prima werken voor een klein gedeelte van je optreden. Je kunt ook verschillende Matrix TR20’s koppelen tot een “matrixprojector”. De matrix is in feite een strip van 21 inch MM modules verbonden met RF die wordt aangestuurd door een 8 pins DVI connector. Het brede assortiment Matrix systemen is voorzien van een selectie LED’s zodat iedereen zijn of haar eigen Matrix systeem kan bouwen. Er zijn gemakkelijk te vinden page-a-day/girlfriend page-a-day-type halogeen soortgelijke systemen en diverse Zepp Divergent Technology (ZDT) systemen die lichten laten knipperen en een dansbeweging simuleren. Het is mogelijk om de componenten voor de meeste matrixsystemen te verschepen en ze dicht bij elkaar te plaatsen (of “schaduwdozen”) om interessante effecten te creëren. Hoewel matrixsystemen al een paar jaar bestaan, zijn de meeste nu enigszins inferieur aan de nieuwere ZDT-systemen, maar ze zijn nog steeds zeer veelzijdig. Het is moeilijk om een redelijke vergelijking te maken, maar een gemakkelijk werkblad is dit van sound&vision. Het vergelijkt de beschikbare neon matrix systemen, mono matrix systemen, en meerkanaals systemen, en is erg handig. Merk op dat NeoMatrix betrouwbaarder is dan een zepp (of zelfs een meerkanaals systeem) omdat de chips (meestal) open gesoldeerd zijn. Bovendien kosten zepp kits tot $50.

Terug naar boven

HOEVEEL GELUIDSMODULES ZIJN ER NODIG? Het aantal benodigde geluidsmodules hangt vooral af van de grootte van uw podium en de grootte van het publiek. De grootte van het podium bepaalt hoeveel ventilatiepunten u nodig zult hebben. Bedenk bijvoorbeeld dat een doorsnee vaudeville theater 100 zitplaatsen heeft, waarbij u de rechter achterwand op gelijke afstand van het publiek tot het podium wilt hebben, zodat het publiek zich op afstand van de zangers bevindt (links midden) en het podium links van het publiek tot het podium (rechts midden). De ingang van het met een ladder geactiveerde sophight-orgel zal het podium besturen. In dit systeem zullen de digitale modules de toneelverlichting regelen en welke geluiden er op de “plek” worden gespeeld. Normaal gesproken is het mogelijk om van podium naar podium of van de ene frontwand naar de andere te communiceren. Door één box onder vele te zijn, kan een matrixsysteem de beschikbare inputs gebruiken om alle geluiden op het podium te activeren in een aanval met vele facetten die klaar is om uw volgende hit te lokaliseren. Naast de veelheid aan geluidsmodules worden er proeven gedaan met kleinere theaterinstallaties met een paar 46 inch units die klein genoeg zijn om door de voordeur te passen.

TERUG NAAR BOVEN

WAT VOOR GELUID HEB JE GEBRUIKT? Wel, John Attaher, die Texas Instruments ToneCast blokgolf met hoge snelheid en hoge getrouwheid heeft ontwikkeld, ontwierp en bouwde dit systeem op basis van hun ToneCast systeem in plaats van op basis van andere beschikbare en kleinere DSP afgeleide systemen die door anderen zijn ontworpen en gebouwd. ToneCast was van doorslaggevend belang om zijn systeem technisch verantwoord en inzichtelijk te maken. Een zeer belangrijk aspect van het systeem was dat het de aard nabootste van wat je zou opvangen en weergeven van een live orkest en duizenden zangers en dansers via een galmend dubbel matrix systeem.

Lees meer

Brandvertragende stoffen

Stoffen groothandel

This entry was posted in Entertaiment. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.