De do’s and don’ts van tafelmanieren

tafelmanieren

 

Wanneer u bij u thuis entertainment geeft, is het belangrijk dat u en uw gasten zich ontspanen, comfortabel en relaxed voelen. Daarom zijn tafelmanieren zo belangrijk. Het gaat er niet alleen om dat uw gasten zich op hun gemak voelen bij u te eten; het gaat er ook om dat ze zich welkom voelen in uw huis en dat ze een leuke tijd bij u hebben. Hier bespreken we enkele van de do's en don'ts van tafelmanieren bij het organiseren van een diner of een ander soort bijeenkomst bij u thuis.

Dek de tafel voordat je gasten arriveren.

Hoewel het misschien een domme regel lijkt, maakt het dekken van de tafel voordat uw gasten arriveren het voor iedereen veel gemakkelijker. Niet alleen hebt u dan minder zorgen, maar u en uw gasten kunnen zich ook beter ontspannen en genieten van elkaars gezelschap. Wanneer u de tafel dekt, bepaalt u hoe uw etentje of andere gelegenheid zal verlopen. Een rommelige of ongeorganiseerde tafel leidt op zich al af, maar een schone en georganiseerde tafel zorgt voor meer aandacht.

Als u een etentje hebt met meerdere gasten, kunt u de tafel 's ochtends dekken, of op zijn minst de dag ervoor. Dit geeft u de tijd om de tafel goed voor te bereiden en de laatste hand te leggen aan de tafel. Als u meer dan zes personen op uw etentje hebt, wilt u misschien meerdere sets gerechten voorbereiden, zodat u elke gast zo nodig een ander soort eten kunt serveren.

Ga onmiddellijk na het eten zitten.

Nadat u klaar bent met eten, moet u onmiddellijk aan tafel gaan zitten. Als u in een formele setting zit, moet u ook minstens 30 seconden wachten voordat u gaat zitten. Vergeet niet schoon te zijn als u gaat zitten. Was uw handen, maak uw mond leeg en verwijder eventuele kruimels uit uw mond als die er nog in zitten. U wilt schoon zijn zodat u geen ziektekiemen met uw blote handen aan tafel verspreidt. Als u in een formele setting zit, moet u ook minstens 30 seconden wachten voordat u gaat zitten. U wilt schoon zijn zodat u geen ziektekiemen met uw blote handen rond de tafel verspreidt.

Houd uw handen altijd schoon tijdens het eten.

Je handen gebruik je om mee te eten, en ze zijn ook het meest voorkomende oppervlak voor bacteriën om op te groeien. Het is dus heel belangrijk dat je je handen schoon houdt tijdens het eten. Was je handen onmiddellijk als je klaar bent. Je hoeft geen zeep te gebruiken, handontsmettingsmiddel is net zo effectief. U kunt uw handen ook wassen met gewoon water. Was uw handen niet met een andere vloeistof. Als je klaar bent, droog je handen af met een schone handdoek of laat je gasten je handen afdrogen als ze beschikbaar zijn.

Praat niet met volle mond.

Als u eet, moet u uw mond gesloten houden terwijl u kauwt en uw eten doorslikt. Zo spuugt u niet per ongeluk iets op de tafel of op iemand die naast u zit. Als u niet wilt praten maar wel iets wilt zeggen, vraag dan iemand om een briefje te schrijven of laat uw serveerder u komen halen. Het heeft geen zin om te praten als u iets wilt zeggen. Houd uw mond dicht en wacht tot u klaar bent met eten.

Wees niet bang om verschillend eten en drinken te proberen.

Er zijn veel voedingsmiddelen waarvan algemen wordt gedacht dat ze alleen voor een bepaalde groep mensen zijn, zoals alleen voor vegetariërs of alleen voor gezonde noten. Je moet nooit bang zijn om nieuw eten of drinken te proberen als je er nieuwsgierig naar bent. Als je nieuwsgierig bent naar hoe een bepaald eten of drinken smaakt, moet je het uitproberen. Er is geen reden om bang te zijn om nieuwe dingen te proberen.

Als u niet zeker weet wat u moet bestellen, wees dan niet bang om uw serveerder of de persoon die naast u zit te vragen wat zij zouden bestellen. Dit zal u helpen een beter idee te krijgen van wat u zou moeten bestellen.

Vergeet niet "dank u" en "tot ziens" te zeggen als u de tafel verlaat.

Nadat u klaar bent met eten, moet u altijd proberen dank u wel te zeggen tegen degene die u bediend heeft en tot ziens als u de tafel verlaat. Je hoeft niet iets moois of diepzinnigs te zeggen, maar probeer gewoon een rustige en eenvoudige uitspraak te doen. Zo toon je enig respect voor de persoon die je bediende en toon je ook je waardering voor het eten dat je net genuttigd hebt.

Als u in een formele omgeving bent, moet u minstens 30 seconden wachten voordat u de tafel verlaat. Als u klaar bent, moet u uw stoel uittrekken, uw mond sluiten en uw handen schoonhouden. Zodra u klaar bent, moet u proberen de tafel snel te verlaten, zodat u geen tijd hebt om iets te morsen.

Conclusie

Als u deze do's en don'ts van tafelmanieren volgt wanneer u een etentje of een ander soort bijeenkomst organiseert, zullen uw gasten zich veel comfortabeler en meer ontspannen voelen in uw huis. Ze zullen zich welkom, gewaardeerd en gerespecteerd voelen. Ze zullen ook gemakkelijker kunnen genieten van het eten en het gesprek aan tafel.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *